Žele smanjiti prometne nesreće

U Sarajevu počeo dvodnevni 'Auto show'

Organizator "Auto Showa" Mirko Gerh istaknuo je da ta akcija ima za cilj smanjenje broja promenih nesreća sa najtežim posljedicama, za pet posto.
AutoMoto / Flash | 13. 06. 2018. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Dvodnevni "Auto show" u okviru "Akcije za sigurnost na cestama", koji je organizirala Udruga "Auto 4x4 Club", počeo je danas na Trgu djece Sarajeva, a posjetitelji mogu vidjeti trkaća vozila, oldtimere, nova vozila te opremu prometne policije i BIHAMK-a.

Organizator "Auto Showa" Mirko Gerh istaknuo je da ta akcija ima za cilj smanjenje broja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama, za pet posto.

Naglasio je da u BiH u prometnim nesrećama godišnje pogine oko 400 osoba, a da ih oko 11.000 bude ozlijeđeno. 

Pored Sarajeva, dodao je Gerh, manifestacije će biti održane u Banjoja Luci, Mostaru, Zenici, Brčkom, Bijeljini i Tuzli.

Akciji su se priključili i pripadnici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), koji su razgovarali sa zainteresiranim građanima o svemu što ih zanima kako bi se smanjio broj automobilskih nesreća.

Viši inspektor MUPKS-a Hasan Dupovac kazao je Feni da i ove godine sudjeluju u akciji koju provodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu rezolucije Ujedinjenih nacija.

''Izložili smo dva vozila, policijski 'presretač' i motocikl, ali i specijalni radarski uređaj koji nadzire i evidentira počinioce prekršaja bez zaustavljanja automobila'', pojasnio je Dupovac.

Policajci su danas dijelili i letke kako bi još jednom upozorili građane na pogubnost nepropisne vožnje, a sve u cilju smanjenja broja nesreća i spašavanju ljudskih života.

Kopirati
Drag cursor here to close