A/RES/64/255

U Sarajevu održan jesenji Auto Show

AutoMoto / Flash | 09. 10. 2016. u 21:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Auto Media Group i Auto 4x4 Cluba u Sarajevu je održan jesenji Auto Show.

Auto show je organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih naroda A/RES/64/255 od 10. svibnja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Desetljeće akcije za sigurnost u prometu na cestama 2011. - 2020. godine.

Na trgu ispred BBI Centra bila su izložena nova vozila, old timeri, off road vozila, trkaća vozila, kartinzi i bolidi Formule 1 za najmlađu populaciju, vozila i oprema prometne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu prometa.

Sudjelovali su IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih sudionika u prometu, te druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u prometu.

Svi zainteresirani mogli su razgledati modele kompanija Ford, Opel, Land Rover, Suzuki, Isuzu, Mazda, Toyota, Fiat, Škoda, Lada, Gaz, Mahindra, Piaggio, Moto guzzii i druge, te se upoznati sa najnovijom ponudom zimskih guma Nokian.

Za mališane je na spomenutoj lokaciji napravljen i mali poligon, gdje su im u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, podijeljene i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u prometu.

Pored vozila i motora za obuku A i B kategorije, autoškola LifeLine je angažirala licenciranog predavača teoretske nastave, inženjera prometa cestovnog smjera, koji je vršio prezentaciju iz oblasti propisa svim zainteresiranim sa provjerom trenutnog poznavanja propisa uz prigodne poklone za sve koji uspješno riješe probne testove.

Posjetiteljima je bio dostupan tim iskusnih instruktora vožnje sa vozilima za A i B kategorije (motor i automobil) gdje su se mogli raspitati o svim detaljima vezanim za obuku, kao i nizu drugih aktivnosti koje provode uposlenici autoškole po sloganu ''Dobro došli u svijet sigurnih vozača !''.

Kopirati
Drag cursor here to close