Street Race

U Mostaru se održava 'Oldschool Street Race Mostar 2019'

U subotu je počela međunarodna utrka ubrzanja "Oldschool Street Race Mostar 2019".
AutoMoto / Flash | 15. 06. 2019. u 15:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Oldschool Street Race Mostar 2019

Po četvrti put u organizaciji Auto moto kluba (AMK) "Extreme" na pomoćnoj pisti mostarske zračne luke u subotu je počela međunarodna utrka ubrzanja "Oldschool Street Race Mostar 2019".

Tajnik AMK "Extreme" Goran Krešić kazao je da je mostarska utrka prepoznata kao jedna od najboljih i najposjećenijih utrka u regiji i na njoj sudjeluje više od 150 automobila, od kojih neki broje više od 1000 konjskih snaga, a do sto kilometara na sat dojure brže od mnogih "superautomobila".

Utrke ubrzanja u disciplini A10 odobrila je Međunarodna automobilistička federacije (FIA) i bodovati će se za šampionat Bosne i Hercegovine i Srbije te prvenstvo Hrvatske, a utrke koje se boduju za prvenstvo voze se po klasama PRO RWD (pogon na zadnje kotače), PRO FWD (pogon na prednje kotače) te PRO DIESEL klasa u kojoj nastupaju svi dizel automobili bez obzira na vrstu pogona.

U utrci sudjeluju automobili iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Austrije.

Drugog dana utrke, u nedjelju, 16. lipnja održat će se i Db Drag i Street Style gdje će se moći vidjeti i najljepše sređene i najglasniji automobili na Balkanu, kao i Oldtimer Show.

Kopirati
Drag cursor here to close