Strpljenja

I jutros gužve na granici

Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.
AutoMoto / Flash | 21. 07. 2019. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Prisika, Hum, Velika Kladuša i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Pojačana frekvencija vozila danas se očekuje i na ostalim putevima u našoj zemlji, posebno na aktualnim izletištima. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putu. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz prometa, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close