Jeftinije tablice

U Hrvatskoj nove registracijske pločice s EU logom

AutoMoto / Flash | 01. 07. 2016. u 14:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ponedjeljka, 4. srpnja na snagu stupa novi Pravilnik o registraciji i označavanju vozila u Hrvatskoj kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica, doznaje se u MUP-u.

Prema odredbama novog pravilnika postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku – HR. Registarska područja pritom su ostala ista, kažu u MUP-u, piše Hina.

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postepeno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena - kada vozači po prvi puta registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica će pojeftiniti.

Obične registarske pločice pojeftinit će sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom s 378 na 278 kuna, prenosive pločice s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje će sa 6720 kuna pojeftiniti na 2000 kuna, navode u MUP-u..

Kopirati
Drag cursor here to close