Pullman Landaulet

U Engleskoj se prodaje Titov Mercedes

AutoMoto / Flash | 15. 11. 2016. u 08:25 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na britanskoj stranici za prodaju automobila ovih dana se u oglasima našao i Titov Mercedes!

"Ranije u vlasništvu zloglasnog jugoslavenskog revolucionara i predsjednika Josipa Broza Tita, ovaj automobil isporučen je s mnogim značajkama i dolazi u kompletu sa opsežnom tvorničkom dokumentacijom" navodi prodavač ovog automobila.



Ovaj biser iz Titove kolekcije je Mercedes 600 Pullman Landaulet, kabriolet sa šest vrata, kakvih je napravljeno samo sedam.

Ti su automobili bili vrlo popularni na Balkanu – SFRJ je kupila dva, a u takvim su kabrioletima vozili i predsjednike Bugarske i Rumunjske Todora Živkova i Nicolaea Ceausescua. Tvornica “Mercedes” bila je toliko ponosna na taj automobil da ga je stavila u svoj muzej. Proizveden je 1967., dugačak 6,24 m, težak 3,6 t, s motorom od 250 KS, a prešao je nešto više od 53.000 km. Bio je Titov omiljeni automobil kojim je putovao po SFRJ. I njegova isklična aukcijska cijena bila je pola milijuna eura.



Cijeli interijer se nalazi u koži, te je volan na lijevoj strani automobila. Ukupno je proizvedeno 59 Pullman Laundelets verzija, dok je kabriolet verzija sa šest vrata proizvedena u samo sedam primjeraka.

"Ovo je vrlo značajan automobil s obzirom na rijetkost i posebnost porijekla" navodi prodavač.

Cijena ovog automobila iznosi oko 5,6 milijuna konvertibilnih maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close