Ekološki osviješteni Austrijanci

U Beču se krajem 2018. puštaju u promet dugi električni autobusi

Prema podacima, 85 posto putnika u Beču se vozi u električnim vozilima (metro, tramvaj, električni autobus).
AutoMoto / Flash | 21. 12. 2017. u 13:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečko poduzeće za gradski promet “Wiener Linien” nastavlja razvijati elektromobilnost, te će krajem 2018. godine staviti u promet ukupno sedam električnih autobusa dugih po dvanaest metara.

Kako se navodi iz Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča Eurocomm-PR Sarajevo, već od 2013. u centru Beča mogu se susresti isključivo električni autobusi.

Model vozila od sedam metara dužine proizvođača Rampini i Siemens pokazao se uspješnim u austrijskoj metropoli, nakon čega je uslijedila ponuda za dvanaestmetarska električna vozila.

U prvoj polovici prosinca 2017. godine poduzeće "Wiener Linien" je objavilo da je Rampini pobijedio na konkursu za ponudu sedam vozila standardne dužine.

''Nova vozila visine 3,5 m bit će u prometu u širem centru na liniji 4A, a tijekom sljedeće godine će zamijeniti postojeće električne autobuse. Punjenje baterija odvijati će se na zadnjoj stanici za šta će trebati šest minuta. Poput prethodnih modela, novi autobusi nemaju čisto električni pogon, nego se energija nastala pri kočenju ponovo vraća u punjač. Računamo sa do 25 posto energije kočenja'', kazao je direktor "Wiener Linien" Günter Steinbauer.

Električna energija će također omogućiti grijanje i klimatizaciju vozila koje će moći primiti 63 putnika i jedna dječija ili invalidska kolica.

Prema podacima, 85 posto putnika u Beču se vozi u električnim vozilima (metro, tramvaj, električni autobus).

Kopirati
Drag cursor here to close