Nova politika FIA-e

Tužna vijest: Formula 1 ostaje bez 'grid' djevojaka

Formula 1 želi da vrijeme koje se trošilo na 'gridu' prije utrke posveti svojim partnerima i promotorima da pokažu svoje zemlje i proizvode.
AutoMoto / Flash | 01. 02. 2018. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula 1 će dugogodišnju praksu korištenja 'grid djevojaka' ili 'pit babes' kako više volite,  ukinuti s početkom 2018. FIA Formula 1 Svjetskog prvenstva. Ova tužna vijest se odnosi i na ostala motorsport dešavanja koja se održavaju tijekom Grand prix vikenda.

Formula 1 smatra kako za vrijeme kada su momčadi i vozači na gridu prije utrke, gosti i razni izvođači mogu pridonijeti glamuru i spektakularnosti utrke, omogućujući promotorima i partnerima da prikažu svoje zemlje i proizvode.

"Prošle smo godine gledali na brojna područja za koja smo osjetili da je potrebno unaprijediti da bi bili u skladu s našom vizijom za ovaj veliki sport" kazao je Sean Bratches, direktor marketinga Formule 1.

  

"Iako je praksa zapošljavanja grid djevojaka već desetljećima glavni element Formule 1 Grand prixa, smatramo da ovaj običaj ne odgovara našim vrijednostima brenda i očito je u suprotnosti s modernim društvenim normama",  dodao je.

Nova sezona F1 počinje 25. ožujka u Austaliji na poznatoj stazi u Melbourneu.

Kopirati
Drag cursor here to close