Baykar

Turska predstavila leteće vozilo Cezeri

Trebat će od 10 do 15 godina da "Cezeri" bude na ulicama, a tri do četiri godine za rekracijsku upotrebu u ruralnim sredinama...
AutoMoto / Flash | 16. 09. 2020. u 09:43 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo autonomno leteće vozilo Turske, nazvano Cezeri, uspješno je testirano u Istanbulu, priopćio je proizvođač u utorak.

Za dizajn i proizvodnju zasluženi su turski inžinjeri, a "Cezeri" je tijekom testova leta prototipa od 230 kilograma, poletio na visini od deset metara, priopćio je proizvođač Baykar.

Foto: Anadolija / Cezeri

''U sljedećem procesu ćemo napraviti naprednije prototipe. Obavit ćemo letove s ljudima'', rekao je Selcuk Bayraktar, jedan od čelnika kompanije.

Bayraktar je naveo kako će trebati od 10 do 15 godina da "Cezeri" bude na ulicama, a tri do četiri godine za rekracijsku upotrebu u ruralnim sredinama kao quad.

''Nakon pametnih automobila, revolucija u automobilskoj industriji bit će leteći automobili. S ovog stanovišta, pripremamo se za sutrašnje trke, a ne današnje'', dodao je Bayraktar.

Foto: Anadolija / Cezeri

"Cezeri" je prvi put predstavljen prošlog rujna na sajmu tehnologije i avijacije Teknofest održanom u Istanbulu.

Automobil je nazvan po Ismailu al-Jazariju, poznatom inžinjeru i znanstveniku iz 12. stoljeća.

Baykar koji je osnovan 1984. proizvodi naoružane i nenaoružane dronove, kontrolne sustave, simulatore i sustave za zrakoplovstvo.

Video: Uçan araba Cezeri
Kopirati
Drag cursor here to close