Jurilica

Tri desetljeća od Peugeota 205 GTI? Sprema li Peugeot iznenađenje?

AutoMoto / Flash | 18. 07. 2017. u 11:13 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je već više od tri desetljeća otkad je Peugeot 205 GTI stigao na tržište i oduševljavao mnoge zaljubljenike u pero-lake karoserije i agresivan karakter. To je činjenica.

Orwellovska 1984. godina bila je ona u sklopu koje je ovaj savršen spoj malenog automobila s velikim dizajnerskim prezimenom već sa svojih 115 konja uspio privlačiti poglede, a dvije godine kasnije je upravo 205 GTI postao jednom od najpoznatijih i najpoželjnijih malenih cestovnih raketa za (najčešće) gradsku upotrebu, piše Dnevnik.hr.

Naravno, riječ je o 1,9-litarskoj verziji Pininfarininog dizajnerskog uratka duljine tek 3,7 metara.

Iako će Volkswagen Golf GTI zauvijek biti asocijacija na kompaktnu gradsku jurilicu koja u zavoje ulazi nalik psu koji piški, Peugeot 205 GTI će definitivno ostati zapamćen kao jedan od najboljih automobila iz te lude „Hot Hatch“ generacije. 



I to ne samo zato što se Rally-verzija ovog automobila dvije godine zaredom smijuljila Audijevom monstrumu uobličenom u legendarni Urquattro. Nije stvar ni u 16 osvojenih Rallyja tijekom 1984, 1985 i 1986. godine, a ni u tome što je nakon ukidanja famozne i opasne „Grupe B“ ovaj maleni automobil uspješno nastupao i RallyCross-natjecanjima, te na najtežem Rallyju od svih – onom pod (tadašnjim) nazivom „Paris-Dakar“. To su bile neke drugačije izvedenice ovog Peugeotovog modela koje su fascinirale vireći s fotografija tadašnjih auto-magazina i njihovih sportskih stranica.



No upravo je cestovna verzija ovog automobila zauzela posebno mjesto u srcima auto-entuzijasta diljem svijeta, te onih koji su u malenom automobilu vidjeli ogroman potencijal za jurcanje.

Tijekom godina proizvodnje, malom je Peugeotu stoput bačena rukavica u lice – i to od puno jačih, skupljih i nazivno bržih automobila. No 205 GTI u stvarnom se svijetu pokazao nedodirljivim, te su mnogi vlasnici puno ekskluzivnijih automobila mogli samo sjesti i plakati, jer od ovog je automobila malo koji mogao biti brži i upravljiviji.

Stoga čak i u današnje vrijeme eho tih prošlih vremena često zvuči poput 1,9 litarskog motora na 6,500 okretaja u minuti, a mnogi se proizvođači automobila i dan-danas trude dostići vozna svojstva koja je na raspolaganju imalo ovo maleno dizajnersko čudo s Rally-pedigreom.

Kopirati
Drag cursor here to close