Kolonija u Konjicu

Traže se semafori za najopasniju cestu u Federaciji

BiHAMK je prije dvije godine izradio mapu rizika magistralnih cesta u Federaciji BiH na osnovu statističkih pokazatelja sigurnosti - broja poginulih, broja teško ozlijeđenih frekvencije vozila...
AutoMoto / Flash | 04. 12. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani ulice Kolonija u Konjicu, koja važi za jednu od najopasnijih prometnica u BiH, već godinama apeliraju na nadležne da riješe ovaj problem.

Kako je objavio Dnevni avaz, njihovo nezadovoljstvo je kulminiralo prošlog tjedna kada su na ovom dijelu magistralnog puta M-17 u razmaku od samo nekoliko sati ozlijeđena dva pješaka, 14-godišnja djevojčica i 28-godišnji mladić.

Predstavnici Vijeća Mjesne zajednice Novo Naselje, kojem pripada ulica Kolonija, u listopadu prošle godine su poslali dopis JU Ceste FBiH u kojem su da se semafori, postavljeni prije nekoliko godina, poprave. Iz Cesta su ih uputili na Općinu Konjic, koja kao investitor ima obvezu održavati signalizaciju. 

No, u Službi za prostorno uređenje, građenje i obnovu Općine Konjic navode kako nadležnost regionalnih i magistralnih puteva pripada Hercegovačko-neretvanskoj županiji i nadležnom resornom ministarstvu, pa samim time i dionica u Koloniji.

''Ono što je bilo u našoj nadležnosti mi smo uradili, a to je osvjetljavanje obje strane te ulice. Na toj dionici se trebaju postaviti stacionarni radari, a to je posao Vlade HNŽ i Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ. Mi da imamo nadležnost nad time, ja bih odmah sutra predložio načelniku da postavimo radare bez imalo razmišljanja'', rekao je Avazu Esad Omerović, pomoćnik načelnika iz Službe za prostorno uređenje, građenje i obnovu Općine.

Avaz navodi kako je BiHAMK prije dvije godine izradio mapu rizika magistralnih cesta u Federaciji BiH na osnovu statističkih pokazatelja sigurnosti - broja poginulih, broja teško ozlijeđenih frekvencije vozila...

Označena su 122 opasna mjesta , od čega 22 crne točke, a kao najopasnija navedena je upravo ulica Kolonija u Konjicu.

Kopirati
Drag cursor here to close