Start Your Impossible

Toyota uz Olimpijski odbor BiH na putu za Tokio

Toyotina namjera je da kroz blisku suradnju sa Olimpijskim i Paraolimpijskim odborima u okviru globalnog partnerstva u naredna dva olimpijska ciklusa, osigura mobilnost za sve
AutoMoto / Flash | 19. 09. 2018. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine u srijedu je održana konferencija za tisak i službeno potvrđena suradnja Toyote i Olimpijskog odbora BiH.

Tom prilikom službeno je potpisan sponzorski ugovor i izvršena je svečana primopredaja dva najnovija Toyota vozila na korištenje Olimpijskom odboru. 

Foto: Bljesak.info / Službeno potvrđena suradnja Toyote i Olimpijskog odbora BiH

Toyota dijeli mnoge vrijednosti i poistovjećuje se sa entuzijazmom kojim svaki sportaš stremi ka novim dostignućima i izazovima.  Toyotina namjera je da kroz blisku suradnju sa Olimpijskim i Paraolimpijskim odborima u okviru globalnog partnerstva u naredna dva olimpijska ciklusa, osigura mobilnost za sve i na taj način transformira Igre i ostavi naslijeđe za dugi niz godina.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik uprave Toyota Adria Grupe Kensuke Tsuchiya dobio na poklon bh. dres

U ime Toyote, prisutnim se obratio Kensuke Tsuchiya, predsjednik uprave Toyota Adria Grupe, regionalne Toyota kompanije, nadležne za tržište Bosne i Hercegovine:

“Danas službeno predajemo Toyota vozila Olimpijskom odboru Bosne i Hercegovine i potpisujemo sponzorski ugovor kao vid podrške na putu olimpijskog tima BiH za Tokio.  Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine je pokazao sjajne rezultate u prošlosti i sa velikim samopouzdanjem predstavlja planove za budućnost, u čemu želimo da ih podržimo.  U Toyoti vjerujemo da mobilnost ne podrazumijeva samo vozila.  Mobilnost podrazumijeva prevazilaženje izazova i ostvarivanje snova.  Moja je velika želja da se što više bosanskohercegovačkih sportaša kvalificira za Olimpijske igre u Tokiju i tamo predstavi strast, upornost, optimizam, snagu i samopouzdanje po čemu su vaši sportaši poznati širom svijeta.”

Foto: Bljesak.info / Veleposlanik Japana u BiH Hideyuki Sakamoto s predstavnicima Toyote i OO BiH

Profesor doktor Izet Rađo, podpredsjednik  Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine, izjavio je: “Toyota kao globalni TOP sponzor MOO-a, a samo najveći to mogu biti,  prepoznao je OO BIH kao kredibilnog partnera, što nas čini počašćenim da postajemo dio ove obitelji. Sponzori su nezaobilazna karika svakog sportskog uspjeha i čine prevagu u nastojanjima sportaša da dostignu vrhunske rezultate. Koristim priliku da se zahvalim svim sponzorima OO BIH, koji skupa sa nama dijele misiju i viziju olimpijskih vrijednosti, a posebna zahvala ide našem novom sponzoru, Toyoti.”

“Mi smo ponosni što je Toyota postala globalni partner Olimpijske organizacije, i tu suradnju proširila i na lokalnoj razini u Bosni i Hercegovini.  Nadam se da će to biti odlična prilika da javnost  sazna za Toyotinu ekološku hibridnu tehnologiju kao i tehnologiju za vozila za osobe sa invaliditetom", rekao je Damir Višošević, direktor Toyote BiH.

Foto: Bljesak.info / Toyota uz Olimpijski odbor BiH na putu za Tokio

Kao partner olimpijskih i paraolimpijskih igara, Toyota će pružati svo svoje iskustvo i stručnost u području mobilnosti i logistike. Putem globalne inicijative “Start Your Impossible”, Toyota želi da potakne svoje zaposlene, poslovne partnere i kupce i poveže ih sa osnovnim vrijednostima kompanije. U vremenu izuzetno brzog razvoja tehnologije i zaštite životne sredine, Toyota nastoji da stvori održivo društvo u kojem svako može da dostigne svoj maksimalni potencijal.

Kopirati
Drag cursor here to close