U Francuskoj

Toyota ubrzala obustavu proizvodnje zbog problema u prometu

Zimska pauza trajat će do 4. siječnja, priopćio je glasnogovornik japanske kompanije.
AutoMoto / Flash | 23. 12. 2020. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski proizvođač automobila Toyota objavio je da će ove godine nešto ranije obustaviti proizvodnju u Francuskoj i Velikoj Britaniji zbog problema u transportu, povezanih s pojavom novog soja koronavirusa.

Proizvodnja će biti obustavljena dva dana ranije nego što je prvotno planirano zbog očekivane nestašice dijelova koji su zapeli u prometu, izvijestili su iz Toyote.

Zimska pauza trajat će do 4. siječnja, priopćio je glasnogovornik japanske kompanije.

Brojne su europske zemlje proteklih dana obustavile prometne veze s Velikom Britanijom nakon što je vlada u Londonu izvijestila o pojavi novog soja koronavirusa.

Mjere zatvaranja stvorile su neizvjesnost, budući da vlade nisu jasno navele koliko će dugo granice biti zatvorene za logističke aktivnosti.

Europska komisija poručila je da treba brzo donijeti privremene mjere kojima se ograničava širenje koronavirusa. Zemlje EU-a ipak ne bi trebale zabranjivati prometovanje vlakova i zrakoplova, budući da treba omogućiti nužna putovanja i izbjeći nestašicu robe, dodali su.

Pariz i London dogovorili su se jučer navečer da se vozači kamiona negativni na covid 19 mogu ukrcati na trajekte za Calais, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close