'Zeleni' automobili

Toyota prodaje tehnologiju za električna vozila kineskom Singulatu

Prema navodima dva izvora iz japanske kompanije, prodaja tehnologije za proizvodnju električnih automobila kineskoj kompaniji sastavni je dio Toyotinih nastojanja da pojača razmjenu tehnologije s Kinom.
AutoMoto / Flash | 16. 04. 2019. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska automobilska kompanija Toyota Motor postigla je dogovor o prodaji tehnologije proizvodnje električnih automobila kineskoj inovativnoj tehnološkoj kompaniji Singulato kako bi proširila poslovanje na kineskom tržištu.

Iz Toyote su priopćili da različitim mjerama nastoje proširiti poslovanje na ključnom kineskom tržištu, ne želeći otkriti pojedinosti. Japanska tvrtka želi povećati proizvodne kapacitete i proširiti distribucijske kanale u azijskom divu.

Prema navodima dva izvora iz japanske kompanije, prodaja tehnologije za proizvodnju električnih automobila kineskoj kompaniji sastavni je dio Toyotinih nastojanja da pojača razmjenu tehnologije s Kinom.

Ujedno će steći bolji uvid u funkcioniranje kineskih inovativnih poduzeća i u strategiju na tržištu koje se vrlo brzo mijenja, kazali su glavni izvršni direktor Singulata Shen Haiyin i dva izvora iz japanskog proizvođača vozila.

Važan su dio sporazuma također preferencijalna prava na bodove za 'zelene' automobile koje će Singulato skupljati u novom kineskom sustavu kvota za električna i hibridna vozila.

U želji da smanji ovisnost o nafti iz uvoza i podupre domaću automobilsku industriju, Kina agresivno potiče proizvodnju električnih automobila.

Prema sustavu kvota koje stupaju na snagu ove godine proizvođači moraju povećati proizvodnju i prodaju električnih automobila u odnosu na ukupan broj prodanih automobila.

Proizvođači koji ispune kvotu bit će nagrađeni bodovima i moći će prodavati višak onima kojima to ne pođe za rukom.

Iz Toyote su poručili da u početnoj fazi neće moći ispuniti kvotu bez kupnje bodova od drugih kompanija, prenosi Hina.

Singulato će od japanske kompanije kupiti licencu za korištenje tehnologije Toyotinog električnog automobila eQ. Sporazum će biti objavljen u utorak na sajmu automobila u Šangaju gdje će Singulato predstaviti svoj automobil temeljen na tehnologiji Toyotinog eQ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close