Technical Center Shimoyama

Toyota napravila vlastitu verziju njemačkoga Nürburgringa

Toyota je iskoristila sve topografske uvjete da bi napravila što bolju stazu s nizom zahtjevnih zavoja i ravnina.
AutoMoto / Flash | 29. 04. 2019. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački Nürburgring Nordschleife nije obična trkaća staza na koju dolaze entuzijasti iz cijeloga svijeta. To je i mjesto gdje mnogi proizvođači automobila testiraju svoje nove prototipove i modele, skidati rekorde i dokazivali mogućnosti svojih automobila. Jedan od tih proizvođača bila je Toyota, ali čini se da je tomu došao kraj.

Japanski proizvođač je ovoga vikenda otvorio novi centar za istraživanja i razvoj automobila, 'u srcu' Toyota Cityja u Japanu. Taj centar prostire se na 650 hektara, a sastoji se od testne staze duge 5,3 kilometra, posebne staze za testiranje velikih brzina, postrojenja za razvoj vozila i 'otvorenih' cesta za testiranje automobila u svim uvjetima.

Toyota Strengthens Head Office Research and Development Capabilities with New Facility for Building Ever-better Cars | Corporate | Global Newsroom | Toyota Motor Corporation Official Global Website

Toyota Motor Corporation (Toyota) announces today that it has completed work on the central section of its new research and development facility, named Toyota Technical Center Shimoyama, located in a mountainous area straddling the cities of Toyota and Okazaki. This section, which primarily features a winding country road test course, will begin partial operations today.

Trkaća staza ima niz sličnosti s njemačkim 'Zelenim paklom', a u nekim dijelovima se i nadmorska visina mijenja do 75 metara. Toyota je iskoristila sve topografske uvjete da bi napravila što bolju stazu s nizom zahtjevnih zavoja i ravnina. Osim toga, već je zaposleno 50-ak ljudi koji će raditi na samoj stazi, a većina njih su testni vozači.

"S ciljem stvaranja još boljih automobila, nastavljamo s naporima u 'osjećanju ceste' i 'razgovoru s automobilima' kroz testne vožnje diljem svijeta, prenosi Auto Start. Na temelju prethodno prikupljenih iskustava, stvorili smo različite ceste iz svijeta upravo na novome testnom poligonu. U ovome centru nastojimo usavršiti svaki naš model da bi kupci mogli maksimalno uživati u vožnji", rekao je predsjednik Toyote Akio Toyoda, prilikom otvaranja centra.

Kopirati
Drag cursor here to close