Najbolje vozilo

Top Gear: Rimčev C-Two je najbrži i najjači automobil 2018. godine

Top Gear je Rimčev C_Two opisao kao automobil čijja četiri električna motora u kombinaciji razvijaju 1,914 konjskih snaga, odnosno 1,887 kad se oduzmu frikcijski gubici u prijenosu.
AutoMoto / Flash | 24. 12. 2018. u 14:58 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BBC-jev Top Gear je objavio popis najbržih i najjačih automobila u 2018. godini. Kako pišu godina čiji je najveći dio za nama bila je prepuna nepristojno brzih automobila, a na njihov popis uguralo se njih 15 koji su izdvojeni kao najbrži i najjači.

Među svima njima ipak se izdvojio automobil Mate Rimca, C-Two, kojeg je Top Gear izdvojio na prvo mjesto popisa, kao najbrži i najjači automobil 2018. godine.

Kako je Top Gear opisao C_Two?

Top Gear je Rimčev C_Two opisao kao automobil čijja četiri električna motora u kombinaciji razvijaju 1,914 konjskih snaga, odnosno 1,887 kad se oduzmu frikcijski gubici u prijenosu.

"Prednji kotači samostalno svaki koriste po jedan jednobrzinski mjenjač, dok korištenje dvostrukih dvobrzinskih mjenjača na stražnjim kotačima daje uistinu zastrašujuću brzinu. Rimac tvrdi da C_Two razvija maksimalnu brzinu od 415 km/h", piše Index.hr.

Dodaju i kako im je rečeno da C_Two ubrzava od 0 do 96 km/h za 1,85 sekundi (ipak, tu se radi o američkim "ljepljivim" stazama za drag utrke), dok od 0 do 100 km/h prema europskim standardima stiže za 1,97 sekundi.

"Ako vozač ostane pri svijesti, Rimac će od 0 do 160 km/h stići za 4,3 sekunde. Četvrtinu milje će prijeći za 9,1 sekundu. I nemojte pretpostavljati da će se isprazniti nakon što prijeđe cifre s tri brojke. Rimac smatra da će njihov novi zaštitni automobil od 0 do 300 km/h stizati za 11,8 sekundi", javlja Top Gear.

Dodaju kako će hrvatski super-električni automobil, ako se ove najave pokažu točnim, ući u jako ekskluzivan klub brzih automobila u kojima su automobili poput Bugatti Chirona ili Koenigsegg Agere RS, najbržih automobila na svijetu.

Koji su se još automobili našli na popisu?

Osim Rimčevog C_Two koji je prvi na popisu, na Top Gearovoj listi su se našli još i Bugatti Divo, Zenvo TSR-S,McLaren Speedtail, Ferrari Monza i Lamborghini Aventador SVJ.

Uz njih, tu su i Chevrolet Corvette ZR1, Aston Martin DBS Superleggera, Nissan GT-R 50 Italdesign, Porsche 919 evo, Ferrari 488 Pista, BMW M5 Competition, Dodge Challenger Hellcat Redeye, Mercedes-AMG GT 4dr i McLaren 600LT.

Kopirati
Drag cursor here to close