Nema više nervoze

Time out za temperamentne vozače

Iz policije napominju kako se svi vozači koji prekinu vožnju, zaista smire. Čak i voze malo ispod ograničenja brzine.
AutoMoto / Flash | 14. 10. 2019. u 08:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Estoniji pokrenula je originalnu kampanju za temperamentne vozače. Onima koji vole previše pritiskati papučicu za gas, ponudili su izbor – novčana kazna ili prekid vožnje dok se ne smire strasti.

Prema novoj kampanji, ako se vozač odluči na Time out, mora odsjediti u vozilu određeno vreme. Za prekoračenje brzine do 21 kilometar na sat, moraju prekinuti vožnju na 45 minuta, za prekoračenje od 21 do 40 kilometara na sat, i čitavih sat vremena, prenose mediji.

''Razgovarali smo s brojnim vozačima i tako došli na ideju o time outu. Kažu da novčane kazne danas više nemaju utjecaj. Vozači ih doživljavaju kao obične račune - plate i zaborave na njih. Sa druge strane, stvarno se nerviraju ako moraju provesti sat vremena u policijskom automobilu'', ističu u policiji.

Mogućnost zamjene novčane kazne prekidom vožnje primjenjuje samo na one koje prvi put uhvate.

Iz policije napominju kako se svi vozači koji prekinu vožnju, zaista smire. Čak i voze malo ispod ograničenja brzine.

Međutim, ovo nije jedino kreativno rešenje estonske prometne policije. Od prije godinu dana, policajci uz novčanu kaznu prekršiteljima  dijele i donorske kartice, kako bi osvjestili vozače rizika povezanih s prebrzom vožnjom.

Kopirati
Drag cursor here to close