Kriptovaluta

Tesline automobile možete kupiti bitcoinima

Tesline automobile, osim gotovinom i na kredit, odsad možete kupiti i kriptovalutom.
AutoMoto / Flash | 24. 03. 2021. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekscentrični milijarder Elon Musk poznat je kao osoba koja podržava kriptovalute, a unazad nekoliko mjeseci čak ih aktivno i promovira, zbog čega je bitcoin, prva i najsnažnija kriptovaluta, već mjesecima na putu u kojem samo niže svevremenske rekorde vrijednosti jednog tokena.

Iz Tesle su priznali da su još u siječnju kupili bitcoina u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, a Musk je tu kriptovalutu nazvao "jednim novčićem da vlada svima", očito parafrazirajući izreku iz sage Gospodara prstenova.

Musk je u srijedu na Twitteru objavio da se Teslini automobili odsad mogu kupiti za najpopularniju kriptovalutu na svijetu.

Odsad Tesline aute možete kupiti bitcoinom, poručio je. Dodao je i da Tesla tako stečeni bitcoin neće pretvarati u novac, već će ga zadržati u izvornom obliku.

Kao što je to već običaj, na njegovu objavu krenula je poplava reakcija tviteraša, uglavnom satiričnih, javlja Zimo.

Svakako manje satirično jest to da je bitcoin u ožujku dosegnuo novi svevremenski vrh vrijednosti jednog tokena s prebačenih 60.000 dolara. Od siječnja 2020. godine vrijednost te kriptovalute narasla je za 700 posto.

Ako mislite da je sedmerostruko povećanje vrijednosti nevjerojatno, evo primjera kriptovalute (takozvanog altcoina) koji je od sredine ožujka 2020. do danas narastao nevjerojatnih 44 puta! Riječ je o cardanu. Drugim riječima, na 100 uloženih eura u cardano u ožujku 2020., danas biste imali oko 4400 eura, dok biste na 100 eura u bitcoinu imali oko 700 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close