Uz paprenu cijenu

Teslin Model 3 dobio verziju s dva motora i pogonom na četiri kotača

Elon Musk je objavio kako su otvorene prednarudžbe za novi Model 3, koji "od nula do stotke" ide za samo 3,5 sekunde.
AutoMoto / Flash | 22. 05. 2018. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Tesle Elon Musk imao je po običaju radni vikend, pa je tijekom subote tvitao prve informacije o novom modelu Tesle. Kompanija je također otvorila i prednarudžbe za novi Model 3 koji je Musk najavio, a koji bi trebao biti brži, bolji i efikasniji od prve verzije.

Prva promjena na novom Modelu 3 tiče se interijera, koji je sada dostupan i u inačici s bijelim sjedalima. Međutim, ono bitno krije se "ispod haube": Tesla Model 3 Dual Motor All-Wheel-Drive, kako je puni naziv modela, omogućit će ovom automobilu pogon na četiri kotača. Za to će imati ugrađena dva motora, po jedan na svakoj osovini. Zanimljivo, motori nisu zamišljeni kako bi skupa davali pogon na četiri kotača nego da svaki ispunjava svoju funkciju – jedan će biti optimiziran za brzinu a drugi za efikasnost.

Cijenovna politika Tesle s novim nadogradnjama Modela 3 vrlo je zanimljiva. Novi će Model 3 s dvostrukim motorima biti za 5.000 dolara skuplji nego usporedivi osnovni Model 3, dakle cijene će krenuti već od oko 40.000 dolara, javlja Bug.hr.

Međutim, oni željni boljih performansi će za svoj primjerak Modela 3 s dva motora morati (u SAD-u) izdvojiti mnogo više, čak i do 78.000 dolara, što je cijena koja uključuje svu opremu osim autopilota. Elon Musk je ovu visoku cijenu opravdao usporedbom s BMW-om M3 (oko 66.500 dolara), te naglasio kako je njihov novi automobil čak 15% brži.

Iz Tesle kažu kako bi prvi kupci svoje Modele 3 s dva motora trebali dobiti već početkom srpnja. Dakle, i "proizvodni pakao" Modela 3 priveden je kraju, a tjedno se proizvodi oko 5.000 komada, s tendencijom povećanja.

Kopirati
Drag cursor here to close