Musk ima ideju

Tesla priprema mini automobil?

Osim već najavljenih projekata poput kamiona, Roadstera i SUV-a baziranog na Modelu 3, planovi Tesle mogli bi uključivati i mini automobil.
AutoMoto / Flash | 08. 08. 2018. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk i Tesla napokon mogu biti zadovoljni s proizvodnjom Modela 3 te će se uskoro okrenuti novim modelima koje su najavili i koje pripremaju – osim električnog kamiona i Roadstera, uskoro možemo očekivati i najavu električnog SUV-a (vjerojatno će se zvati Model Y).

No, čini se da to nije sve jer je Elon Musk na Twitteru najavio kako Tesla priprema i – mini automobil.

Musk nije spomenuo nikakve dodatne informacije osim da će se u to mini vozilo moći ugurati odrasla osoba, niti je odgovorio na novinarske upite vezane uz ovaj automobil – iako bi ovakav njegov tvit mogao biti samo šala, kada je šef Tesle u pitanju uvijek se može primijeniti poslovica gdje ima dima, ima i vatre.

Na stranici Electrek podsjećaju kako je Musk s nekim najavama na Twitteru, za koje su mnogi mislili da su šala, bio jako ozbiljan – npr. kada je napisao da će lansirati Roadster u svemir.

Bit će zanimljivo pratiti buduće objave Elona Muska na društvenim mrežama i saznati detaljnije informacije o ovom vozilu na kojem (navodno) rade, javlja Bug.hr.

Jedan model mini električnog automobila uskoro bi se zaista mogao pojaviti u prodaji, no nije riječ o novom Teslinom vozilu, već o Microlineu. Ovaj automobil dugačak je samo 2,4 metra i napravljen je po uzoru na legendarnu BMW-ov model Isetta.

Što se Tesle tiče, osim mini automobila, još jedna velika novost koju je Musk objavio na Twitteru je kako razmišlja o povlačenju s burze te bi se Tesla vratila u privatne ruke. To bi kompaniji omogućilo fleksibilnost i orijentaciju na dugoročne planove, umjesto da zbog kvartalnih rezultata i zadovoljavanja dioničara moraju kratkoročno razmišljati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close