Full time

Tesla prelazi na 24-satno radno vrijeme kako bi tjedno proizvodili 6.000 ''Modela 3''

Vijest dolazi u trenutku kad je Tesla, ponovno, morala zaustaviti proizvodnju u pogonima Fremont i Gigafactory na nekoliko dana kako bi proces proizvodnje bio dorađen i ubrzan
AutoMoto / Flash | 19. 04. 2018. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tesla se muči sa sustizanjem zadanih rokova otkad su lansirali Model 3 prošle godine, dok su planovi, unatoč povećanju proizvodnje iz tjedna u tjedan, ostali samo mrtvo slovo na papiru

Prvi čovjek proizvođača električnih automobila iz SAD-a, Elon Musk, ovom trendu planira stati na kraj uvođenjem 24-satnog radnog vremena.

Vijest dolazi u trenutku kad je Tesla, ponovno, morala zaustaviti proizvodnju u pogonima Fremont i Gigafactory na nekoliko dana kako bi proces proizvodnje bio dorađen i ubrzan, javlja Tportal.hr.

Tesla trenutno proizvodi oko 2.000 primjeraka Modela 3 tjedno, a Musk vjeruje kako će ove promjene omogućiti izradu 3.000 do 4.000 automobila tjedno u svibnju, te nakon još jednog unapređenja proizvodnog procesa - 6.000 automobila tjedno do kraja lipnja.

Valja primijetiti da ovo nije prvi put da Teslin izvršni direktor najavjuje impresivne planove i rokove proizvodnje. Prošle godine Musk je najavljivao proizvodnju 500.000 primjeraka Modela 3 u 2018, no čak i uz najbrži tempo teško da će Tesla izraditi 200.000 automobila ove godine.

Masovna proizvodnja je nužna kako bi kompanija do kraja godine postala profitabilna, budući da mnogi analitičari vjeruju kako Tesla, koja dobit nije ostvarila od osnutka, srlja prema bankrotu.

Kopirati
Drag cursor here to close