Tko je najbolji?

Tesla i Porsche "zaratili" oko performansi električnih automobila

Prilikom predstavljanja Taycana Porsche je izazvao, a Musk je odmah prihvatio izazov – uskoro ćemo, dakle, znati koji je najbolji široko dostupni električni automobil na svijetu.
AutoMoto / Flash | 06. 09. 2019. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznato je da se u Tesli vole pohvaliti snagom, ubrzanjem i dosegom svojih automobila, te da ova kompanija ima prilično vjernu sljedbu koja oduševljeno prati svaki njihov korak u razvoju električnih vozila.

Očekivano je, u takvom okruženju, s negativnim reakcijama dočekana prezentacija prvog potpuno električnog Porschea, Taycana, koja je obavljena ovog tjedna.

Prilikom predstavljanja ovog automobila otkrivene su i njegove performanse, koje su Tesla-entuzijasti odmah usporedili s njihovim "zlatnim standardom", Modelom S, javlja Bug.hr.

Kada se ovako gleda, jasno je kako Model S kupcima nudi bolji odnos uloženog i dobivenog, barem kada je riječ o sirovim brojkama. Jedino što im za sada nedostaje je krug po Nürburgringu kojim bi dokazali kako Model S funkcionira na 20,6 kilometara dugoj trkaćoj stazi. Iako to nije kriterij za kupnju luksuzne limuzine, automobilskim entuzijastima on mnogo znači.

Porsche je tijekom predstavljana Taycana govorio, osim o postignutom rekordnom vremenu, i o ubrzanjima koje njihov pogonski sustav može izvesti "mnogo puta uzastopno" bez gubitka performansi, očito aludirajući na to da bi se Tesle u tom slučaju pregrijavale.

Na Porscheove najave ubrzo se osvrnuo i Elon Musk, prvo navodeći kako "turbo ne znači ono što vi mislite da znači", a potom, prošle noći, ovom Twitter najavom:

Ostvari li se njegov tvit, Teslin Model S naći će se sljedećega tjedna na kultnoj stazi Nürburgring-Nordschleife gdje će imati, čini se, samo jedan zadatak – skinuti Taycana s trona najbržeg sportskog električnog automobila s četverim vratima.

Kopirati
Drag cursor here to close