Priznao i Musk

Tesla ''fušerila'' s lakiranjem automobila

''Jedna od stvari koja se događala kad smo povećali proizvodnju bila je ta da boja nije bila dovoljno suha'', priznaje Musk.
AutoMoto / Flash | 05. 02. 2021. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk gostovao je na YouTube kanalu „Munro Live“ gdje je otkrio da kvaliteta Teslinih automobila pati kad god tvrtka poveća proizvodnju.

Musk je tako priznao da je Tesla toliko brzo izrađivala automobile krajem prošle godine, da je lakiranje bilo ''zabrljano''.

Industrijski je analitičar Sandy Munro poznat po rastavljanju svih vrsta automobila, ali njegove kritike Teslinih vozila izrazito su popularne.

Kada je Munro testirao Teslin Model 3 iz 2018. godine, bio je zaprepašten kvalitetom vozila te je kvalitetu izrade usporedio s Kijom iz 1990-ih godina. Tesla je nakon toga dobila mnogo kritika, no Musk je u intervjuu bio poprilično iskren što se tiče problema kontrole kvalitete.

''Trebalo nam je vremena da 'ispeglamo' proizvodni proces'', objašnjava Musk.

''Prijatelji me pitaju kada bi trebali kupiti Teslu, ja im kažem 'Pa ili je kupite odmah na početku ili kad proizvodnja dosegne stabilno stanje''', govori Musk u intervjuu te dodaje da se tijekom povećane proizvodnje jako teško fokusirati na sve sitnice.

Musk se u intervjuu također dotakao raznih Teslinih tema poput autopilota, sličnih problema kod Modela Y, prilagođenih sjedala te mnogih drugih, prenosi Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close