Najava prosvjeda

Taksisti će blokirati ulice Zagreba i zračnu luku zbog Ubera

AutoMoto / Flash | 13. 02. 2017. u 13:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski su taksisti najavili prosvjed i blokiranje Zagreba, ako resorno hrvatsko ministarstvo ne zabrani rad Uberu.

Taksisti smatraju da Uber u Hrvatskoj posluje nezakonito, odnosno, da Uberovi vozači ilegalno obavljaju usluge taksi prijevoza.

''U prosvjed bi mogli krenuti za 15-ak dana. Još ćemo pričekati oko njegove organizacije dok ne vidimo u kojem će smjeru ići izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu na području reguliranja prijevoza putnika osobnim automobilima'', kazao je za Večernji list Ivan Pilko, potpredsjednik Udruge Radio Taxi Zagreb.

Najavio je kako će prvo organizirati mirni prosvjed, a nakon toga, ako se ne zabrani rad Ubera, kreću u blokadu zagrebačke zračne luke i Zagreba.

Pilko očekuje da bi na prosvjed moglo doći najmanje 1.000 taksista iz cijele Hrvatske.

Taksisti tvrde da im je dnevni promet pao 40 posto otkako je Uber ušao na hrvatsko tržište te da su izgubili gotovo sve noćne vožnje.

Nakon najave prosvjeda, priopćenjem su se oglasili iz Ubera koji smatraju da je ''ovakav pritisak u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena“

''Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način. Uber potiče kretanje u gradovima. Više od 60.000 ljudi koristi Uber u Hrvatskoj zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Uber pruža neusporedivu razinu transparentnosti cijena, koja jača sljedivost i odgovornost u sektoru koji je tradicionalno bio oslonjen na gotovinsko plaćanje“, navode iz Ubera.

Dodaju kako su u konstruktivnom dijalogu s predstavnicima vlasti te da podupiru donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje.

Kopirati
Drag cursor here to close