Zurich

Švicarska: Policija uhitila više ljudi sa područja Balkana, organizirali ilegalne auto utrke

Kako se navodi, uhićeni imaju između 24 i 40 godina, a među njima ima i državljana Švicarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije i BiH.
AutoMoto / Flash | 11. 05. 2021. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarska policija uhitila je jedanaest muškaraca i jednu ženu zbog organiziranja ilegalnih automobilskih utrka, a među uhićenima su i državljani BiH, pišu mediji.

Kako se navodi, uhićeni imaju između 24 i 40 godina, a među njima ima i državljana Švicarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije i BiH. “Ova grupa je na kantonalnim putevima na kojima je ograničenje brzine 80km/h organizirala utrke na kojima su se vozila kretala čak do 200 kilometara na sat, a na autocesti i 287 km/h.

U te svrhe korišteni su sportski automobili koji su bili dodatno dorađeni da razvijaju izuzetne brzine”, navode mediji. Policijska akcija započela je još prije dvije godine.

“Tada se pojavila informacija da se ove utrke odvijaju oko St. Gallena, pa je uhićen 21 vozač. Pronađeni su tragovi koji su policiju odveli i do grupe iz Züricha, koja je sada pala”, pišu mediji. Švicarske vlasti zaplijenile su automobile korištene u utrkama, četiri osobe ostale su u pritvoru.

Kopirati
Drag cursor here to close