Ulaganje

Šveđani u BiH žele proizvoditi autodijelove

AutoMoto / Flash | 20. 02. 2017. u 14:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić posjetio je švedskog veleposlanika u BiH Andersa Hagelbergau, na veleposlanikov poziv, radi dogovora o daljnjem radu na povećanju priliva švedskih investicija u BiH.

Veleposlanik je rekao da je Balkan sve interesantnije područje za švedske gospodarstvenike, pa je dogovoreno da Veleposlanstvo informira švedsko ministarstvo inostranih poslova, privrednu komoru i udruženja preduzetnika o mogućnostima investiranja u Bosnu i Hercegovinu, "Invest in BiH" kampanji, te o uspješnim pričama investitora u BiH.

Glavni pravci aktivnosti bit će podrška investicijama bh. dijaspore iz Švedske u BiH i usmjeravanje velikih švedskih multinacionalnih kompanija prema Bosni i Hercegovini. Također će biti posvećena pažnja i švedskim kompanijama koje već posluju u BiH, ali su prestale dalje investirati.

Kao najperspektivnija gospodarske grana za investiranje u budućnosti izdvojena je proizvodnja autodijelova za kamione i putničke automobile, priopćeno je iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close