Sarajevo

Svečano otvoren prvi salon Jaguara i Land Rovera u BiH

AutoMoto / Flash | 08. 09. 2017. u 18:10 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i britanski veleposlanik u BiH Edwars Ferguson otvorili su prvo predstavništvo, salon i servis Jaguar i Land Rover u BiH

Svečano otvaranje salona, sa sjedištem u sarajevskom naselju Šip, kako je istaknuto, još je jedan primjer dobre suradnje bosanskohercegovačkih i britanskih tvrtki.

"Ovo je primjer koji treba podržati, a ja to činim svojim dolaskom ovdje" kazao je Šarović naglašavajući da je sve veći broj velikih projekata iz Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

Naglasio je da su BiH potrebni najbolji da bi i drugi mogli slijediti njihov primjer.

"U sedam mjeseci ove godine obim investicija je porastao u odnosu na ranije razdodblje, ali potrebno je mnogo više da bi zemlja krenula putem razvoja, i da bi mlada radna snaga dobila radna mjesta",  istaknuo je. Šarović je čestitao svima koji su doprinijeli da BiH dobije ovakav salon.

Veleposlanik Ferguson je naveo da je ovaj događaj dobra vijest i za BiH i Veliku Britaniju.

Poručio je da je Jaguar jedan od najpoznatijih britanskih brendova kojeg odlikuje vrhunska inovativnost i kvalitet.

"Za nas je ovo pokazatelj uspjeha i rasta automobilskog sektora", rekao je Ferguson te dodao da je prošle godine u njegovoj zemlji proizvedeno 1,8 milijuna automobila.

Izrazio je zadovoljstvo da se u Goraždu proizvode dijelovi koji se ugrađuju u Jaguar i Land Rover automobile te izrazio nadu da će dvije zemlje još više surađivati i da će biti i druge prilike za ujedinjenje talenata i stvaranje proizvodnje visokih svjetskih standarda. Najavio je da će se o tome razgovarati u Londonu na forumu dvije države u organizaciji Veleposlanstva BiH u tom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close