Kao i Lexus

Sve Toyote imat će i elektrificiranu verziju do 2025. godine

Iz japanske su kompanije najavili potez kakav su povukli i neki drugi igrači – svi njihovi automobili uskoro će imati barem neki oblik električnog pogona.
AutoMoto / Flash | 19. 12. 2017. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do 2025. godine Toyota će u ponudi imati isključivo hibridne i električne automobile. Najavljeno je to danas iz ove japanske kompanije, a najava se odnosi na sve modele automobila iz njihove ponude, kako one koji dolaze pod imenom Toyota tako i one marke Lexus.

Realizacija ovog plana ide postupno, tako da će prvo do 2020. godine biti lansirano 10 potpuno električnih modela koji će se prodavati u Kini, najvećem tržištu za električna vozila u svijetu.

Nakon toga ovi će se modeli proširiti i na ostatak svijeta. Nakon toga, u sljedećih će pet godina cjelokupna ponuda vozila biti barem djelomično elektrificirana, a do kraja 2020-ih godina u Toyoti planiraju pola svojeg prihoda ostvarivati od prodaje električnih, a drugu polovicu od hibridnih vozila, javlja Bug.hr.

Samo za razvoj baterija, ključne komponente električnih vozila, Toyota će do 2030. godine izdvojiti najmanje 13 milijardi dolara.

Tom investicijom nadaju se proizvesti novu generaciju baterija, ali i unaprijediti postojeću litij-ionsku tehnologiju, objavili su danas.

Kopirati
Drag cursor here to close