Impozantne brojke iz Volkswagena

Svaku 41 sekundu proda se po jedan Golf i tako već 45 godina!

Od 29. ožujka 1974. godine do danas prodano je čak 35 milijuna Golfova diljem svijeta.
AutoMoto / Flash | 30. 03. 2019. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najpopularniji automobil u regiji je bez sumnje Volkswagen Golf. Bio iz prve ili posljednje generacije, ovaj automobil je oduvijek imao posebnu vrijednost na našemu tržištu. Prvi primjerak proizveden je na jučerašnji dan 1974. godine pa je Volkswagen povodom 45. godišnjice objavio podatke koji pokazuju kakvu je važnost Golf imao i danas ima u svijetu.

Od 29. ožujka 1974. godine do danas u svijetu je prodano čak 35 milijuna primjeraka, prema procjenama prodavano je oko 780 tisuća Golfova godišnje. S obzirom na to koliko se dugo proizvodi i koliko ih je prodano, Volkswagen je izračunao da se svaku 41 sekundu proda jedan Golf, piše Autostart.

''Golf je srce našega brenda. On podrazumijeva napredak i tehnologiju kao nijedan drugi automobil jer je među prvima učinio sigurnosnu tehnologiju pristupačnom za milijune ljudi. Zahvaljujući svojoj popularnosti, obilježio je niz generacija'', izjavio je Ralf Brandstätter, šef Volkswagenove proizvodnje.

Osim posebne godišnjice, 2019. godina će biti posebna za Volkswagen jer se očekuje potkraj godine osma generacija ovog automobila. Prema špijunskim fotografijama, ona ne bi trebala puno odstupati od 'sedmice', ali se zna da će imati niz novih tehnologija, piše Autostart.

Kopirati
Drag cursor here to close