U Europi

Svakih 10 minuta se proda jedan novi Nissan LEAF

Godinu dana nakon početka prodaje u Europi je prodano 26.000 električnih vozila Nissan LEAF, a u Norveškoj on je najprodavaniji automobil uopće.
AutoMoto / Flash | 04. 10. 2018. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinu dana nakon početka prodaje u Europi novi Nissan LEAF najtraženiji je kod kupaca koji prelaze na električna vozila, a već je 26.000 primjeraka dostavljeno kupcima i vozi europskim cestama – objavljeno je iz Nissana. Od ukupnog broja prodanih primjeraka, više od 8000 isporučeno je poslovnim flotama.

Novi model LEAF na vrhu je prodaje električnih vozila u Europi za svaki od prvih osam mjeseci ove godine, a svakih se 10 minuta diljem kontinenta, u prosjeku, proda jedan njegov primjerak.

Novi LEAF bilježi rast prodaje diljem Europe, uključujući na tržištima Austrije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Portugala i Španjolske. U Norveškoj je Nissan LEAF postao i najprodavaniji osobni automobil 2018., pretekavši sve električne modele i automobile pokretane motorima na unutarnje izgaranje. U Norveškoj je, inače, 45% svih novih prodanih automobila na isključivo električni pogon, piše Bug.hr.

Gareth Dunsmore, direktor odjela Električnih vozila, Nissan Europe izjavio je: "Zanimanje za električna vozila i dalje raste pa smo se pobrinuli za to da bude pristupačnije no ikad iskusiti i kupiti novi model LEAF. Kad smo krenuli dizajnirati novi Nissan LEAF, željeli smo osmisliti automobil koji će uzeti u obzir komentare dobivene od 100.000 postojećih vlasnika u Europi. Komentari koje dobivamo danas od naših najnovijih kupaca često su puni hvale za trenutačno dostupan okretni moment, snažne performanse te ističu kako papučica e-Pedal vožnju čini lakšom."

Nissan LEAF dostupan je na 51 tržištu diljem svijeta, a od 2010. godine ovaj je model predvodnik u području električnih vozila s više od 350.000 isporučenih primjeraka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close