Sva četiri člana obitelji Ceed s Red Dot nagradama
Kia XCeed

Sva četiri člana obitelji Ceed s Red Dot nagradama

AutoMoto / Flash | 01. 04. 2020. u 11:32 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Urbani crossover Kia XCeed osvojio je dizajnersku nagradu Red Dot za 2020. godinu.

Nagrada za dizajn proizvoda znači da je XCeed 4. predstavnik obitelji Ceed s Red Dot nagradom.

To je za Kiju već 25. nagrada Red Dot

S novom nagradom za Xceed se broj Red Dot nagrada za Kiju od 2009. godine, kada su prvi put dobili ovo priznanje, popeo na 25. Prošle godine nagradu su dobili Ceed, Ceed Sportswagon i ProCeed, koji su svaki pojedinačno nagrađeni zbog izuzetnog dizajna.

''Kia već dugo vremena radi na unaprjeđivanju kvaliteta svojih vozila i sve više unaprjeđuje korisnička iskustava. Crossover XCeed predstavlja tu našu novu viziju. Veoma sam ponosan da naše napore cijene kupci širom svijeta'', rekao je Karim Habib, vođa Kijinog dizajnerskog centra.

To je druga glavna dizajnerska nagrada za XCeed i cijelu gamu modela Ceed, jer je ovaj novi model već početkom ove godine dobio nagradu iF. XCeed je takođe nedavno osvojio i prestižno njemačko priznanje ‘Zlatni volan’ (Das Goldene Lenkrad).

Kia XCeed

Kia XCeed je novi urbani crossover (CUV), koji kombinira praktičnost kompaktnog sportskog terenca (SUV) sa sportskom upravljivošću hatchbacka. Radi se o vozilu, namijenjenom rastućoj potražnji europskih kupaca za vozilima koja su emocionalnija i dinamičnija od SUV-ova, kako po izgledu tako i po pitanju voznih svojstava.

Novi CUV, koji je nastao kao sportska alternativa tradicionalnim SUV-ovima, nudi usporedivu prostranost putnicima i njihovom prtljagu. Auto oduševljava vozače sportskom upravljivošću, udobnošću i sigurnom vožnjom, dok zbog višeg položaja sjedenja vozačima nudi bolju preglednost na cesti u odnosu na klasični hatcback.

XCeed, koji je u prodaji isključivo u Europi, dizajniran je u Kijinom dizajnerskom centru u Frankfurtu. Od početka prodaje u jesen 2019. prodali su više od 20.000 primjeraka. Uskoro stiže i elektrificirana verzija modela - XCeed Plug-in Hybrid.

O dizajnerskim nagradama Red Dot

Nagrade Red Dot dijele se u tri kategorije (dizajn proizvoda, brand i komunikacije, te dizajn koncepta). Žiri je sastavljen od 40 međunarodnih eksperata, koji čine neovisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.

Žiri ocjenjuje na osnovu sljedećih kriterija: inovacije, kvaliteta, funkcionalnost i ekološka prihvatljivost. Ove godine su kompanije iz 60 zemalja na natjecanje prijavile čak 6.500 proizvoda.

Dizajnerski centar Sjeverni Ren-Vestfalija još od 1955. podjeljuje nagrade Red Dot, koje su postale jedne od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close