U suradnji s Toyotom

Subaru najavio svoje prvi električni automobil - Solterra

Solterra je razvijena u suradnji s Toyotom. Više informacija o ovom automobilu trebali bi saznati krajem godine, a prodaja počinje tijekom 2022.
AutoMoto / Flash | 12. 05. 2021. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnoge tradicionalne automobilske kompanije već su predstavile ili najavile svoje prve električne automobile, a sada je red došao i na Subaru.

Japanska kompanija jučer je objavila ime svog prvog električnog vozila koje će razvijati u suradnji s Toyotom. Model je nazvan Solterra, što je ime koje nosi simboliku jer riječi sol i terra na latinskom znače sunce i zemlja.

Za svoj prvi električni automobil ekipa iz Subarua odlučila se za trenutačno najpopularniju kategoriju automobila - SUV.

Prilikom najave ovog automobila iz Subarua su objavili kako su tijekom razvoja kombinirali najbolje od svoje ekspertize na polju tehnologije pogona na sva četiri kotača te Toyotine tehnologije elektrifikacije.

S ovom najavom Subaru je samo zagolicao maštu ljubitelja električnih vozila jer još nisu otkrili previše detalja o samom vozilu, a i dvije službene fotografije koje su objavili ne odaju previše, prenosi Zimo.

Na jednoj je vidljiv stražnji dio karoserije s imenom vozila, a na drugoj se vidi cijeli automobil, no u sjeni tako da ne možemo dobiti konkretan dojam o dizajnu i izgledu Subaru Solterre.

Ono što je poznato jest da će dimenzijama biti sličan Toyotinom modelu RAV 4, radit će na novoj električnoj platformi e-SUBARU Global Platform, no informacije o kapacitetu baterije i njenoj izdržljivosti, kao i snazi motora ipak nisu objavljene.

Više informacija, a možda čak i sve službene podatke o Solterri možemo očekivati do kraja ove godine jer su iz japanske tvrtke najavili kako će prodaja ovog automobila na odabranim tržištima početi tijekom 2022. godine. Cijena također nije poznata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close