Početak nove ere

Stiže potpuno električni Ferrari

"Naša interpretacija i primjena ovih tehnologija, kako u automobilskom sportu, tako i u cestovnim automobilima, ogromna je prilika da novim generacijama dovedemo jedinstvenost i strast Ferrarija", kazao je izvršni direktor John Elkann
AutoMoto / Flash | 19. 04. 2021. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrari je najavio punu elektrifikaciju prvim električnim modelom kojeg možemo očekivati 2025. godine, s tri druga modela.

"Nastavljamo s izvršavanjem naše strategije elektrifikacije na vrlo discipliniran način. Naša interpretacija i primjena ovih tehnologija, kako u automobilskom sportu, tako i u cestovnim automobilima, ogromna je prilika da novim generacijama dovedemo jedinstvenost i strast Ferrarija", izjavio je izvršni direktor talijanske marke superautomobila, John Elkann.

Uz to, dodao je kako električnom Ferrariju neće ništa nedostajati: "Također smo vrlo uzbuđeni zbog našeg prvog potpuno električnog Ferrarija kojeg planiramo predstaviti 2025. godine. Možete biti sigurni da će to biti sve što sanjate što inženjeri i dizajneri u Maranellu mogu zamisliti, za takvu znamenitost u našoj povijesti".

No nećemo morati čekati 4 godine kako bismo vidjeli novi Ferrari – potvrđeno je kako će talijanska marka "predstaviti daljnja tri nova modela u narednim mjesecima", prenosi Auto Klub.

Još uvijek je nejasno o kojim bi varijantama moglo biti riječ, no pretpostavlja se 'Version Speciale' od 812 Superfasta koji je nedavno viđen na testiranju. Postoje glasine i o Ferrarijevom prvom SUV-u – Purosangue, no malo je vjerojatno da on spada u najavljeni "hat-trick".

Naime, tu je i vijest o Ferrarijevom lovu na novog izvršnog direktora nakon odlaska Louisa Camillerija krajem prošle godine iz osobnih razloga. Elkann, koji trenutno obnašafunkciju izvršnog direktora kao predsjednik kompanije je komentirao: "dobro napredujemo prema užem popisu vrlo jakih kandidata koji imaju sve ispravne kvalitete, uključujući i tehnološke mogućnosti. Novi izvršni direktor i viši menadžerski tim s vama će podijeliti uzbudljivu budućnost Ferrarija 2022. godine, koja će ujedno biti godina važnih lansiranja novih proizvoda, a posebno Purosanguea koji se pokazao uistinu posebnim".

Pričalo se i o vraćanju Ferrarija u Le Mans 2023. godine. "Ovo nam predstavlja još jednu priliku za natjecanje na najvišim razinama, testiranje granica tehnologije na stazi, a zatim prenošenje našeg znanja na nenadmašan pedigre i iskustvo vožnje nove generacije Ferrarijevih cestovnih automobila", izjavio je Elkann.

Kopirati
Drag cursor here to close