Savjeti

Što ako vam vozilo dugo 'leži'?

Gorivo u vašem rezervoaru također može napraviti problem, jer ono vremenom može oslabjeti, a također, može stvoriti hrđu…
AutoMoto / Flash | 31. 01. 2020. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S vašim vozilom će biti sve u redu ako ga ne vozite tjedan ili dva, ali problem može nastati ako je automobil u stanju mirovanja duže vrijeme, piše Portal Autoexclusive. Postoje osobe koje zbog različitih razloga rijetko voze svoje metalne ljubimce i takva vozila mogu imati određene probleme koji su prouzrokovani stajanjem.

Prva stvar koja najčešće strada u ovakvim slučajevima jeste akumulator. Kada se automobil vozi, akumulator se puni, a kada auto previše dugo stoji, akumulator se može isprazniti ili oslabjeti. Sljedeća stvar jesu kočnice koje mogu zahrđati i zaribati. Iako će se kočnice vratiti u prvobitno stanje poslije nekoliko uhvaćenih krugova vozilom, one će jako škripati i neće biti toliko učinkovite.

Gorivo u vašem rezervoaru također može napraviti problem, jer ono vremenom može oslabjeti, a također, može stvoriti hrđu u rezervoaru zbog kondenzacije. Ako vaš automobil treba dugo stajati, onda sipajte veću količinu goriva, jer je to sigurnija opcija.

Vozila koja stoje oko godinu dana bez paljenja, zahtijevaju detaljnu provjeru, ali i zamjenu ulja, jer ulje poslije ovako dugog stajanja gubi svoju viskoznost i funkciju.

Posljednja stvar koja se može oštetiti jesu vaše gume, koje se mogu deformirati ako automobil previše vremena stoji na jednom mjestu.

Kako biste ovo izbjegli, redovno vozite i palite vaše metalne ljubimce, jer je to njima potrebno.

Kopirati
Drag cursor here to close