Sync 3

Stiže nova Ford Kuga

AutoMoto / Flash | 25. 02. 2016. u 14:18

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Barceloni na najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije Ford je predstavio obnovljeno izdanje Kuge. Razlog zbog kojeg je u društvu proizvođača telefona predstavljeno novo lice Fordovog kompaktnog SUV-a je uvođenje nove tehnologije nazvane Sync 3, posljednje generacije infotainment sustava koja u Europi debitira upravo s novim izdanjem Kuge.

Novi sustav omogućuje glasovno upravljanje pametnim telefonima, navigacijom, audio i klima uređajem na 14 jezika, a sve je potpomognuto 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir na kojem se može upravljati i brojnim dodatnim aplikacijama iz kataloga AmmLinka ( Spotify, Aupeo!, Audioteka, Goal Live Scores, Meople...).

Vizualno, Kuga se predstavlja s novim prednjim dijelom na kojem debitiraju prilagodljiva biksenon svjetla, pet novih boja karoserije u ponudi, te serija novih detalja u unutrašnjosti koji se svode na nestanak pojedinih prekidača.

Ponuda motora obogaćena je novim dizelskim 1.5 TDCi motorom sa 120 KS koji će zamijeniti 2,0-litreni iste snage i pokretati verziju s pogonom samo na prednje kotače. U ponudi ostaju 2.0 TDCi 150 (prednji ili pogon 4x4), kao i njegova verzija sa 180 KS, koja se nudi samo s pogonom na sva četiri kotača. Kuga nudi i tri benzinska motora, odnosno sve tri varijante 1.5 EcoBoost agregata, pri čemu su izdanja sa 120 i 150 KS dostupni samo s prednjim, a najsnažnija (182 KS) s pogonom 4x4.

Obogaćena je i ponuda sigurnosnih sustava. Uz Active Park Assist koji će osim bočno, Kugu samostalno parkirati i okomito, stigao je Cross-Traffic Alert/Park-Out Assist za sigurniji izlazak iz raskršća ili parkirališnog mjesta. Active City Stop sada funkcionira sve do 50 km/h (prije do 30 km/h), a zanimljiv je i sustav Ford MyKey, koji omogućuje detaljniju konfiguraciju maksimalne brzine.

Obnovljena Kuga na europskim tržištima biti će dostupna početkom iduće godine prenosi autoklub.hr

Kopirati
Drag cursor here to close