Građani Sarajeva uživali u testnim vožnjama

Stigao je potpuno novi Ford Focus u Bosnu i Hercegovinu

Sa ovom prezentacijom započela je i službena prodaja Ford Focusa u Bosni i Hercegovini.
AutoMoto / Flash | 12. 11. 2018. u 11:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grand Automotive sa svojim zaposlenicima, u petak je predstavio domaćim medijima četvrtu generaciju Ford Focusa, a po završetku same prezentacije, petak i subota su bili rezervirani za testne vožnje za sve ljubitelje Ford automobila.

U Ford Store-u u Sarajevu prikazana su četiri različita modela novog Focusa: Trend, Titanium, ST Line i luksuzni Vignale, koja su ekskluzivno za ovu priliku dovezena iz tvornice u Njemačkoj, kako bi svi ljubitelji Ford automobila imali priliku isprobati performanse i napredne tehnologije novog Ford Focusa.

Novi Focus će svojim kupcima ponuditi široku paletu motora. Prvi i višestruko nagrađivani benzinski 1.0 koji je dodatno dotjeran i dostupan u tri izvedbe snage: 85, 100 i 125 KS, dok snažniji 1.5 litarski motor proizvodi 150 i 182 KS. Dizelsku ponudu nudi 1.5 litarski od 95, a slijedi ga izvedba sa 120 KS, dok 2.0-litarski dizelski motor razvija 150 KS. Mjenjači su serijski šestostupanjski manualni sa opcionim PowerShift automatskim osmostupanjskim.

Novi Focus donosi široki asortiman napredne tehnologije, koja nudi sve pomoći koje vozači očekuju od modernih vozila – nadzor mrtvog ugla, aktivni tempomat, automatsko kočenje, nadzor prometne trake, sistem prepoznavanja prometnih znakova, sistem izbjegavanja sudara koji pomaže vozačima zaobići zaustavljena ili spora vozila kako bi se izbjegao mogući sudar, pripreme vozila na predstojeći sudar, prepoznavanje pješaka i biciklista, kameru za vožnju unazad, upozorenje na vožnju u krivom smjeru, automatska duga svjetla koja ne zasljepljuju vozače drugih vozila i ostale sisteme uključujući i neke vrlo zanimljive kao što je detekcija rupa na asfaltu, kako bi vožnja bila što udobnija i kako bi se oštećenja felgi i podvozja svela na minimum.

Novost je također, prisustvo Head Up Display sistema (prikaz servisnih informacija na ekranu ispred vjetrobrana), a na spisku opcija se nalazi i bežični punjač mobilnog telefona. Centralni ekran je 4,2“ u serijskoj opremi, dok se na spisku opcija nalazi 6,5“ i 8“ ekran.
Uz novog Focusa, svim prisutnim predstavljena je i Fiesta ST – specijalna izvedba Ford Fieste sa 205 KS.

Sa ovom prezentacijom započela je i službena prodaja Ford Focusa u Bosni i Hercegovini. Cijena najjeftinijeg dizelaša je već od 38.000 KM, dok Focus sa benzinskim motorom ima cijenu već od 36.000 KM.

„ Ovo je najbolji Focus ikada proizveden.Jako smo ponosni što smo uspjeli, samo šest mjeseci nakon svjetske premijere, osigurati registrovana vozila u Sarajevu, kako bi ljubitelji Ford automobila mogli sami isprobati sve performanse novog Focusa i sami se uvjeriti da je novi Focus najdinamičniji, najinovativniji i najuzbudljiviji Ford do sada. Predivnu sunčanu subotu smo proveli sa posjetiteljima Ford Store-a, i veoma smo zadovoljni njihovim reakcijama i pozitivnim komentarima nakon obavljenih testnih vožnji. Prve kupce Ford Focusa očekuje posebna ponuda u našim salonima.“ istakla je Ermina Bavčić, Marketing Manager kompanije Grand Automotive.

Kopirati
Drag cursor here to close