Nova odluka

Srednjobosanska županija dobiva prometnu strategiju

Županijski ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić kazao je novinarima da ovaj dokument u konačnici treba biti generator razvoja gospodarstva SBŽ-a.
AutoMoto / Flash | 28. 05. 2019. u 17:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor o izradi strategije u prometu Srednjobosanske županije (SBŽ), u vrijednosti 109.805 maraka, potpisan je u Travniku.

Ugovor su potpisali županijski ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić i Mustafa Mustajbegović, direktor "Saraj Inžinjering" d.o.o. Sarajevo, tvrtke koja je nakon provedenog postupka javne nabave izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Kako je rečeno, cilj prometne strategije je definiranje akcija koje će biti poduzete kako bi se razvila vizija prometne mreže u kratkoročnom, srednjoročnom i dugoročnom periodu.

Prometna strategija treba odgovoriti na ključna pitanja iz oblasti prometne infrastrukture, odnosno identificirati ciljeve i akcije koje je potrebno provesti, kako bi bili otklonjeni trenutni nedostaci u prometnoj infrastrukturi na području SBŽ-a.

Županijski ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić kazao je novinarima da ovaj dokument u konačnici treba biti generator razvoja gospodarstva SBŽ-a.

''Ovo je planski dokument koji je nedostajao kantonalnom nivou vlasti i smatram da će on poslužiti kao osnova za razvoj kantona'', istaknuo je.

Na upit novinara o trenutnoj situaciji kada je u pitanju prometna infrastruktura na području SBŽ-a, Hrnjić je rekao da postoji dosta neuralgičnih točaka, kao i da bi strategija trebala dati odgovor i na ta pitanja.

++Magistralna cesta na dionici Lašva - Vitez otvoreno je pitanje i tu svakodnevno imamo zagušenje saobraćaja. Očekujemo kvalitetne odgovore i na takva pitanja. Drugo je to da magistralne ceste često prolaze kroz urbane centre, pa strategija kao planski dokument treba, među ostalim, dati odgovor i na to pitanje, odnosno ono koje će se odnositi na buduću izgradnju čitavog niza zaobilaznica'', naglasio je Hrnjić.

Rok za izradu strategije je 60 dana, a današnjem činu potpisivanja ugovor nazočili su i premijer SBŽ-a Tahir Lendo te direktor direkcije za ceste SBŽ-a Sulejman Bečirević.

Kopirati
Drag cursor here to close