Očekuje se oko 800 KS

Špijunski video najnovijeg Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini je uhvaćen kako testira hardcore verziju svog Aventadora.
AutoMoto / Flash | 19. 02. 2018. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući fotografiji digitalne instrument pločem vidimo da će se automobil zvati Aventador SVJ, što je kratica za Super Veloce Jota. Istinski poznavatelji prepoznati će ovo ime ako se sjete Miure SVJ 1970-ih koja je bila izuzetno ograničena verzija Miure bazirane na Mirua Jota prototipu koju je razvio Bob Wallace.

Da se vratimo na Aventadora, trenutno najopakija verzija ovog automobila koja se nalazi u prodaji je Aventador S koji pod haubom ima 730 konjskih snaga. Što da onda očekujemo od Aventador SVJ?

Automobili koji se nalazi na videu trebao bi ponuditi više snage, ali ono što je fascinatno jeste njegove aerodinamičke sposobnosti. Stražnje krilo dosta je slično onome na Huracan Performante modelu. To sugerira da Aventador SVJ posjeduje ALA ( Aerodinamica Lamborghini Attiva), aktivni aerodinamički sustav koji prilagođava protok zraka oko i preko automobila kako bi se kontrolirao 'downforce'.

Ostale vidljive promjene na Aventadoru SVJ uključuju par ispušnih cijevi koji se nalaze u blizini stražnjih svjetala, kao i ogroman stražnji difuzor. Gledajući naprijed možemo vidjeti da automobil sad ima novi set bočnih 'plastika', te više spojlera na samom prednjem dijelu.

Bočni otvori svakako su veći od ostalih Aventador varijatni, a na poklopcu motora se također nalaze mnogo više zračnih otvora nego što smo navikli.

Aventador SVJ će vjerojatno biti posljednji krik, prije nego što će se u budućeg nasljednika uplesti struja i fama električnih automobila. Aventador SVJ će biti otkriven pri kraju ove godine ili početkom iduće. U Salone će stići kao model 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close