2016 NAIAS

Spektakl na Sajmu automobila u Detroitu

AutoMoto / Flash | 14. 01. 2016. u 14:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji salon u Detroitu obilovao je novitetima koji će obilježiti ovu godinu na američkom, a mnogi od njih i na europskom tržištu.

Možda najviše noviteta dolazi iz segmenta poslovnih limuzina. Najzvučnija novost svakako je nova Mercedesova E klasa o kojoj se posljednjih mjeseci najviše pričalo. Odmah uz bok stižu nam Volvo S90, ali i vrlo zanimljivi Genesis G90, prvi premium model novog Hyundaijevog branda.

Američke kompanije posebno su se iskazale na tržištu pick-up modela. Vizualno najatraktivniji svakako je Ford F-150 u Raptor izdanju. Trenutno najuvjerljiviji model u segmentu se osim atraktivnim izgledom nameće naboljim tovarnim svojstvima, relativno niskom potrošnjom goriva i izuzeto robusnom konstrukcijom. Vjerojatno jedini model koji dostojno konkurira je Nissan Warrior, no tu je riječ samo o konceptu.


Sportske apetite svakako će zadovoljiti Porsche sa novim 911, a nama se posebno svidio Lexus LC.

Dugoiščekivani coupe konačno je ugledao svjetlo dana, a uskoro stiže i u prodaju. Ovdje svakako valja spomenuti i BMW M2, model koji bi i na Starom kontinentu mogao biti bestseler.

Kad je pak u pitanju ekologija sve kompanije izložile su svoja najnovija dostignuća. Tu je posebno iznenadio General Motors čiji model Bolt najavljuje svjetlu budućnost američke auto industrije. VW grupa je pak izložila svoja eko dostignuća, i to na konceptima Tiguana i Audijevog h-trona.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama najavio je da će 20. siječnja doći na ovogodišnji Sajam automobila u Detroitu. To je dio njegove oproštajne turneje u posljednjoj predsjedničkoj godini.

 

Kopirati
Drag cursor here to close