Stanje na cestama

Snijeg i vjetar otežali prometovanje u BiH

U izvještaju BiHAMK-a od 13.30 sati istaknuto je da je zbog sniježnih padalina za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca na cestovnim pravcima: Olovo-Kladanj, Trnovo-Dobro Polje i Mokro-Podromanija.
AutoMoto / Flash | 05. 02. 2020. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Apeliramo na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na našoj web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme'', navode iz BiHAMK-a.

U izvještaju BiHAMK-a od 13.30 sati istaknuto je da je zbog sniježnih padalina za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca na cestovnim pravcima: Olovo-Kladanj, Trnovo-Dobro Polje i Mokro-Podromanija.

Ugaženog snijega na kolniku ima i na ostalim cestama u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Foto: Facebook / Snijeg i vjetar otežali prometovanje u BiH

Izdvajaju cestovne pravce: Srednje-Olovo, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Također, upozoravaju i na učestale jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na cestama u nižim predjelima prometuje se po pretežno mokrom kolniku, a pažnju skreću na sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Kamere - Stanje na cesti u BiH - BIHAMK.BA

null

Kopirati
Drag cursor here to close