Sleeper

VIDEO | Škoda Superb: Od 0 do 100 km/h za tri sekunde

Vlasnik tvrdi kako je njegov Superb brz kao i novi BMW M5 te da od 0 do 100 km/h stiže za 3 sekunde. Po svemu, ima i zašto...
AutoMoto / Flash | 09. 10. 2018. u 09:22 Bljesak.info
Kopirati

Vlasniku ove Škode Superb nije se dalo čekati RS izvedbu jer je nikad vjerojatno ne bi ni dočekao pa je svojoj, najjačoj tvorničkoj Škodi ikad - 2.0 TSI DSG 4x4 od 280 KS, odlučio preradama podariti performanse superautomobila i pretvoriti ga u ultimativnog "sleepera".

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Auto serijski do 100 km/h stiže za 5,8 sekundi i vozi do 250 km/h no vlasnik je te performanse debelo premašio podizanjem snage motora za - duplo!

Turbo četverocilindraš doživio je povećanje stage 1 i stage 2, potom su ugrađeni ubrizgavanja vode i metanola te veći turbo. Rezultat: 560 KS!

Modificiran su i ovjes te ispušni sustav, a APR spojka je zamijenila standardnu. Usto, ono što ovoj sivoj češkoj limuzini daje cool faktor je činjenica što ovaj Super Superb po vanjskom izgledu ne odaje kolika se snaga putem 7-stupanjskog DSG-a prenosi na sva četiri kotača, osim činjenice da je spušten i ima sportske alu naplatke.

U kabini serijski nije tek upravljač koji je sada sportski profiliran i presvučen alkantarom.Vlasnik tvrdi kako je njegov Superb brz kao i novi BMW M5 te da od 0 do 100 km/h stiže za 3 sekunde., prenosi Auto Klub. Po svemu, ima i zašto...

Kopirati