Potvrdio direktor

Škoda najavila 30 novih modela do 2022. godine

Od 30 novih automobila koje će predstaviti od sada pa do 2022. godine dio bi trebao biti potpuno novih, dio će biti izvedenice postojećih vozila, a deset bi ih trebalo dobiti djelomično ili potpuno elektrificirani pogon.
AutoMoto / Flash | 06. 02. 2020. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bernhard Maier, glavni direktor Škode, izjavio je ovoga tjedna za portal Auto Express kako njihova kompanija ima vrlo velike planove za blisku budućnost.

Škoda, dio koncerna Volkswagen, također kreće se velikom ofenzivom kad je riječ o elektrifikaciji, ali i o predstavljanju novih modela automobila. Maier je tako najavio da će od sada pa do 2022. godine Škoda predstaviti čak 30 novih modela vozila.

Dio njih bit će derivati postojećih modela, dok će ostatak biti potpuno novi modeli. Trećina svih automobila koje planiraju uvesti u ponudu u naredne dvije godine, njih deset, imat će djelomično ili potpuno elektrificiran pogon, najavio je. No, i nakon toga, od 2022. godine na dalje, Škoda ne misli stati, već i dalje povećavati broj dostupnih modela i proizvodne količine, piše Autonet.hr.

Jedan od prvih modela koje možemo očekivati u proizvodnji je komercijalna verzija Škodinog koncepta Vision IN. Riječ je o SUV-u zasnovanom na platformi MQB, a koji će biti primarno namijenjen kupcima u Indiji i Meksiku, dok ga u Europi ne bismo trebali vidjeti.

Osim njega, uskoro bi se mogla pojaviti i Škoda Octavia vRS u plug-in hibridnoj verziji, te dva nova modela zasnovana na modularnoj platformi koncerna Volkswagen za električna vozila, MEB. Kroz dvije godine moglo bi se očekivati i osvježenje poznatih linija Fabije i Superba.

Kopirati
Drag cursor here to close