Prema Financial Timesu

SEAT lider u digitalnoj transformaciji

Španjolski proizvođač automobila razvija i primjenjuje digitalne alate i rješenja namijenjena za proizvodnju automobila koji unapređuju performanse, fleksibilnost i agilnost
AutoMoto / Flash | 27. 11. 2018. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema studiji koju je proveo prestižni britanski dnevni list Financial Times, SEAT je prepoznat kao lider na području digitalne transformacije, priopćeno je iz te kompanije.

Ova publikacija je skupa sa Googleom, Nestaom i fondacijom The Innovation, a odabrano je 100 organizacija, ljudi i kompanija od ukupno 4.000 koje predvode digitalnu transformaciju u Europi, što je ključni faktor za ekonomski rast, kreiranje radnih mjesta i ulazak na nova tržišta.

''Digitalizacija je strateški prioritet. SEAT je jedna od španjolskih kompanija koja najviše ulaže u istraživanje i razvoji i koja je se fokusirala na razvoj novih tehnologija kako bi povećala produktivnost i proširila obim poslovanja. Radimo na tome da postanemo vodeći na području mobilnosti. Svrstavanje SEAT-a među 100 vodećih europskih kompanija na području digitalnih transformacija je značajno priznanje za trud koji kompanija ulaže sa svojim timom'', rekao je predsjednik SEAT-a Luca de Meo.

Španjolski proizvođač automobila razvija i primjenjuje digitalne alate i rješenja namijenjena za proizvodnju automobila koji unapređuju performanse, fleksibilnost i agilnost. Tako se u pogonu u Martorellu, na primjer, implementira umjetna inteligencija i koriste roboti te virtualna realnost u svrhu revolucioniranja dizajna i proizvodnje.

Nadalje, SEAT raspolaže biomehaničkim laboratorijem koja je poznata po razvoju ergonomski prilagođenih radnih mjesta. Ovaj jedinstveni laboratorij u Španjolskoj raspolaže sa više od 20 kamera koje snimaju mišićno-skeletne karakteristike radnika u 3D tehnologiji sa namjerom da preveniraju degenerativne promjena uslijed radnog procesa, te unapređenja rehabilitacije u slučaju ozljeda. Također, SEAT je implementirao programe školovanja, koristeći inovativnu metodu koja na jednostavan, interaktivan i digitalan način pojašnjava industrijsku transformaciju. Otkada je uveden ovaj program, više od 2.500 radnika posjetilo je tečajeve, priopćeno je.

U okviru strategije ''Easy Mobility'' SEAT namjerava kreirati portfolio proizvoda i usluga koji će kupcima ponuditi nova rješenja za urbanu mobilnost. U tom smislu, SEAT je 2017. godine kreirao Metropolis:Lab Barcelona, centar za istraživanje i razvoj novih solucija za urbanu mobilnost koji je integriran u IT Lab mrežu Volkswagen grupacije. U ovoj godini je lansiran projekat XMOBA radi testiranja i komercijalizacije usluga mobilnosti. SEAT je također kupio Respiro, pionirskog ponuđača usluge ''car sharinga'' u Španjolskog.

Prošli tjedan SEAT je na svjetskom kongresu Smart City Expo prezentirao najnovije izume koji će unaprijediti globalnu tranziciju na pametniju i bolje održivu mobilnost. Proizvodi razvijeni u SEAT-ovom Metropolis:Lab uključuju ''ride-sharing'' i ''Bus on Demand'', koje će XMOBA u 2019. godini implementirati kao pilot projekat. Od ostalih noviteta tu je evolucija konceptnog vozila SEAT Cristobal, sada sa 5G tehnologijom, te prvo vozilo u okviru strategije urbane mikromobilnosti eXS powered by Segway, priopćeno je iz kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close