150 kW

SEAT el-Born postaje dio elektro mobilnosti

SEAT el-Born će se prvi put pojaviti pred svjetskim medijima na posebnom eventu Volkswagen grupacije, prije njegovog javnog nastupa na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2019. godine.
AutoMoto / Flash | 04. 03. 2019. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SEAT el-Born će se prvi put pojaviti pred svjetskim medijima na posebnom eventu Volkswagen grupacije, prije njegovog  javnog nastupa na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2019. godine.

SEAT el-Born je konceptni automobil koji odgovara na razna pitanja koja postavlja električna revolucija i postaje ključni igrač u spomenutom procesu.

Foto: PR / SEAT el-Born je prvo 100% električno vozilo temeljeno na Volkswagenovoj MEB platformi

Automobil  je dizajniran i razvijen u Barceloni, a proizvodit će se u tvornici Zwickau  u Njemačkoj. SEAT će biti druga marka koja će predstaviti potpuno električno vozilo temeljeno na MEB platformi Volkswagen grupe. Očekuje se da će automobil biti lansiran na tržišta do 2020. godine.

Sa snagom od 150 kW (204 KS) vozilo može dostići 100 km / h za samo 7,5 sekundi - dovoljno da zadovolji zahtjeve bilo kojeg scenarija vožnje. Ali to je samo pola priče.

Foto: PR / Unutar vozila, fokus je na vozaču, gdje su sve linije na kontrolnoj tabli usmjerene prema onome tko je iza volana

Električna vozila se ne procjenjuju samo po njihovoj izvedbi, već i po njihovoj sposobnosti da putuju što dalje sa jednim punjenjem  baterija i minimiziraju vrijeme potrebno za ponovno punjenje kada se akumulirana energija potroši.

Sa stvarnim dometom do 420 km na temelju WLTP ciklusa vožnje od 62kWh energetski obogaćene baterije, vozilo je spremno za putovanje gdje god to kupac poželi. Uz kompatibilnost sa do 100 kW DC punjenja, baterija se može vratiti od 0 do 80% za samo 47 minuta.

SEAT el-Born koristi autonomne sustave drugog stupnja, dajući djelomičnu automatizaciju vozila tako da može kontrolirati događaje upravljanja, ubrzanja i usporavanja. Dodajte tome među ostalim inteligentni sustav za pomoć pri parkiranju i  SEAT el-Born je konceptni automobil koji objedinjuje budućnost vožnje.

Foto: PR / Kabina daje osjećaj lakoće i jednostavnosti, ali i tehnološkog napretka, s integracijom digitalnog kokpita, 10-inčnog infotainmenta i zaslona za povezivanje, smještenih u središtu kontrolne table
Kopirati
Drag cursor here to close