Električna vozila

Seat – do kraja sljedeće godine šest EV i PHEV noviteta

Iz Seata je priopćeno kako će prije početka 2021. kupcima biti ponuđeno šesto novih plug-in hibridnih te električno pokretanih automobila u nekoliko različitih segmenata.
AutoMoto / Flash | 29. 03. 2019. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska marka u vlasništvu Grupe VW se sprema na još jedan veliki iskorak. Podsjetimo, Seat je prije samo tri godine lansirao svoj prvi SUV, modela Ateca, a uskoro stižu električna i plug-in hibridna vozila.

Točnije, iz Seata je priopćeno kako će prije početka 2021. kupcima biti ponuđeno šesto novih plug-in hibridnih te električno pokretanih automobila u nekoliko različitih segmenata.

Jedan od tih noviteta će biti produkcijska izvedba studije el-Born, koja je nedavno predstavljena u Ženevi. Ovaj će se automobil pridružiti električnom modelu Mii.

Nova generacija modela Leon, čiji se razvoj upravo privodi kraju, će biti dostupna i u plug-in hibridnoj izvedbi. Isto vrijedi i za novi SUV Tarraco, javlja Bug.hr.

Nadalje, značajnu ulogu u seatovoj elektrifikaciji će oigrati i marka Cupra. Tako će budući Cupra Leon i Copra Formentor također imati svoje plug-in hibridne izvedbe.

Formentor je prvi put također predstavljen u Ženevi početkom ovog mjeseca, a njegova proizvodnja će biti povjerena pogonima u Martorellu.

Dodajmo i da Seat kao dio Grupe VW radi na razvoju nove platforme za električna vozila. Točnije, radit će se o skraćenoj izvedbi platforme MEB koja će biti podobna za električna vozila duljine oko 4 m. To je prvi put da Seat razvija platformu na kojoj će se temeljiti i vozila drugih marki.

Seat na toj platformi namjerava lansirati električno vozilo čija će se cijena biti manja od 20.000 Eura.

Kopirati
Drag cursor here to close