Kandidatura

Sarajevo dobiva utrku Formule E

Sljedeći korak je potpisivanje ugovora između Grada Sarajeva i Formule E o izradi feasibility studije.
AutoMoto / Flash | 30. 05. 2018. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Formula E

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je podržalo inicijativu da glavni grad BiH aplicira za službenukandidaturu za organizaciju utrke Formule E, priopćeno je.

Prethodno su gradonačelnik Abdulah Skaka i njegovi suradnici, kao i britanski poduzetnik bh. korijena Samir Cerić, vodili višemjesečne intenzivne razgovore s rukovoditeljima Formule E (FE) u Londonu, koji su istaknuli da Sarajevo ima velike šanse za dobivanje licence za samu utrku. Takvo razmišljanje temelje, između ostalog, na činjenici da je Sarajevo jedan od evropskih gradova za najviše zelene površine (prema istraživanju Leibniz instituta), a da je upravo ekološki faktor ideja vodilja Formule E, u kojoj se natječe bolidi na električni pogon.

Nakon što je Gradsko vijeće danas odobrilo nastavak procedure, sljedeći korak je potpisivanje ugovora između Grada Sarajeva i Formule E o izradi feasibility studije.

No, Vijeće bi trebalo odobriti i izdvajanje od 100.000 eura za izradu studije, o čemu će se glasati na sljedećoj, moguće i izvanrednoj sjednici. Dobra je vijest ipak da se izrada ovog dokumenta može naknadno platiti, nakon što tim Formule E već napravi feasibility studiju.

Potpisivanje ugovora, u svakom slučaju, očekuje se u sljedećem danima, a nakon toga vrlo brzo će uslijediti i dolazak tehničkog tima iz sjedišta FE u Hammersmithu, London, koji će tri dana boraviti u našem gradu i ispitati uvjete za održavanje utrke, odnosno utvrditi što sve još treba uraditi kako bi Sarajevo napravilo sto za optimalnu za utrku FE.

Bitno je navesti i da potpisivanje spomenutog ugovora automatski znači da je Sarajevo i službeno kandidat za organizaciju utrke Formule E

Kopirati
Drag cursor here to close