Luksuz i komfor

Rolls-Royce nadmašio sebe - novi Phantom najluksuzniji automobil ikad

AutoMoto / Flash | 08. 08. 2017. u 08:04 D.K.
Kopirati

I iako na prvu ima mnogo sličnosti s prethodnikom, novi Phantom je u potpunosti novi automobil, redizajniran i projektiran iz “temelja” kako bi bogatim vlasnicima pružio maksimalan luksuz i komfor. Najzaslužnija za to je u potpunosti nova aluminijska karoserija koja donosi napredak po pitanju mase i čvrstoće automobila, a u isto vrijeme omogućuje udobniju vožnju i bolje performanse automobila.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No, ono što će se posebno svidjeti vlasnicima je činjenica da u Rollsu tvrde da je novi Phantom “najtiše motorno vozilo na planeti”, barem kad su u pitanju putnici, što je postignuto pojačanom upotrebom materijala koji upijaju zvuk i vibracije, a tu su i dvostruka izolacijska stakla, kao i posebne gume ispunjene pjenom koje u kombinaciji sa svim ostalim ovaj automobil čine čak 10 posto tišim u odnosu na prethodni model, piše Dnevnik.hr.

Sve to bilo je nužno jer trebalo je prigušiti zvukove koje proizvodi masivni V12 motor zapremine 6,75 litara s 570 konjskih snaga i “kamionskim momentom” od gotovo 900 Nm. Što je još zanimljivije, sva ta snaga prenosi se na podlogu putem automatskog mjenjača s 8 stupnjeva koji svaki stupanj prijenosa prilagođava uz pomoć GPS pozicioniranja, tako da automobil u svakom trenutku zna da li se nalazi na uzbrdici, nizbrdici ili nekom drugom terenu kako bi uvijek bio u idealnom stupnju prijenosa. Bogataši diljem svijeta zasigurno nestrpljivo čekaju svoj primjerak, za što je svaki od njih morao izdvojiti oko jedan milijun maraka.

 

 

 

 

 

 

 

Kopirati