Mate dokazao suprotno

Rimac: Prije deset godina su mi rekli da je nemoguće u Hrvatskoj proizvesti auto

''Prije deset godina su mi na fakultetu rekli da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti automobil. I bili su u pravu - bilo je'', rekao je Rimac.
AutoMoto / Flash | 10. 11. 2021. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mate Rimac je na Facebooku objavio post o suradnji sa zagrebačkim Fakultetom strojarstva i brodogradnje.

U postu se prisjetio svojih studentskih dana.

"Ponosan sam što smo izgradili tim od preko tisuću ljudi. Prije deset godina su mi na fakultetu rekli da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti automobil. I bili su u pravu - bilo je.

Ponosan sam što smo u tih deset godina izgradili team od preko 1000 ljudi s preko 600 inženjera koji su u mogućnosti razviti gotovo kompletan automobil i njegove ključne elemente - tu, u Hrvatskoj.

Danas blisko surađujemo s mnogim fakultetima, kako u Hrvatskoj, tako i van nje. Veliki broj naših inženjera dolazi s FSB-a u Zagrebu pa smo stoga odlučili obilježiti tu povezanost i suradnju - na našem kutku.

Tamo su izloženi neki od ključnih elemenata Nevere, uključujući karbonsku monocoque šasiju koja je prošla razne crash testove. Studenti ovdje mogu i skinuti CAD podatke šasije i drugih elemenata - transparentnost koju niti jedan drugi proizvođač ne prakticira.

Osim toga smo se potrudili i urediti cijeli taj dio tako da bude funkcionalan za rad i lijep za vidjeti. Mislim da je ovo super prilika da studenti mogu direktno vidjeti što konkretno mogu raditi nakon faksa - samo par kilometara dalje", napisao je Rimac.

Kopirati
Drag cursor here to close