Širenje

Rimac najavio otvaranje R&D pogona u Velikoj Britaniji

Prošloga je tjedna Mate Rimac boravio u Londonu kako bi prisustvovao potpisivanju ugovora o ekskluzivnom zastupstvu njegove kompanije u Velikoj Britaniji.
AutoMoto / Flash | 26. 11. 2019. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad već neće autoindustrija k nama, možda naši predstavnici krenu sa širenjem u inozemstvo. Ostvari li se najava Mate Rimca, njegova će kompanija imati pogon za istraživanje i razvoj smješten negdje u Velikoj Britaniji

Prošloga je tjedna Mate Rimac boravio u Londonu kako bi prisustvovao potpisivanju ugovora o ekskluzivnom zastupstvu njegove kompanije u Velikoj Britaniji.

Partner i zastupnik Rimac Automobila na Otoku je postala kompanija HR Owen, koja planira u mjestu Hatfield otvoriti i poseban izložbeni salon i tzv. “experience centar” u kojem će se Rimčeva vozila moći pogledati i doživjeti, javlja Bug.

Tom prilikom osnivač Rimac Automobila dao je i intervju za britanski Autocar u kojem je govorio o svojim planovima za širenje poslovanja.

Izjavio je tako da voli raditi s Britancima, da su oni jadni od najboljih i najpragmatičnijih inženjera u Europi, te da baš iz tog razloga planira otvoriti centar za istraživanje i razvoj upravo u Velikoj Britaniji.

Od drugih novosti, u ovom smo intervjuu saznali da će proizvodnja C_Two početi prije kraja ove godine, a da će finalna inačici biti ponešto drugačija od najava.

Imat će ipak jednostupanjski umjesto najavljivanog dvostupanjskog mjenjača, te da će prije puštanja u prodaju dobiti i novo ime. Koje – u Rimac Automobilima još nisu odlučili.

Svjetsku bi premijeru produkcijski model C_Two (ili kako će se već zvati) trebao doživjeti na proljeće, na ženevskom sajmu automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close