Značajno širenje

Rimac najavio nova radna mjesta: Novi razvojno-istraživački centar će upošljavati preko 1000 ljudi

Rimac je na vrlo zanimljiv način predstavio svoj poduzetnički put i probleme na koje je nailazio.
AutoMoto / Flash | 20. 05. 2018. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Razvijamo novi razvojno-istraživački centar koji će upošljavati preko 1000 ljudi. U ovom trenutku upošljavamo oko 400 ljudi, što znači da planiramo značajno širenje. Nadalje, planiramo maloserijsku proizvodnju transformirati u velikoserijsku. Veliki izazov nam je i model C_Two staviti na tržište, a za dva tjedna objavljujemo i veliku spomenutu suradnju s njemačkim proizvođačem na kojoj smo radili posljednje tri godine'', rekao je Mate Rimac na najvećoj europskoj developerskoj konferenciji WeAreDevelopers 2018.

Na najvećoj europskoj developerskoj konferenciji WeAreDevelopers 2018 koja se održava u Beču od 16. do 18. svibnja, nastupio je i hrvatski poduzetnik Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili. On je održao predavanje na temu uloge developera u proizvodnji električnog hiperautomobila, piše Bug.hr.

Rimac je na vrlo zanimljiv način predstavio svoj poduzetnički put i probleme na koje je nailazio. Pokušao je prikazati od kojih se sve koraka sastoji proizvodnja električnog sportskog automobila. Veliku ulogu u svemu ima i tim programera koji imaju zadatak sudjelovati u svim dijelovima razvoja, a ponajviše u razvoju sustava autonomne sportske vožnje i machine learning procesa koji ono zahtijeva. Između ostalog spomenuo je i kako machine learning sustava autonomne vožnje prikuplja oko 6 TB podataka svakog sata vožnje, što zahtijeva enormne količine prostor za pohranu podataka i izgradnju mega podatkovnih centara.

Također, mnogi uzimaju zdravo za gotovo i investiciju što se tiče licenci korištenja softvera u svrhe razvoja. Pa tako se događa da određeni razvojni inženjeri rade na paketu softveru koji zajedno vrijede gotovo 100 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close